Schokkende beelden

1 tegen 100 is een populaire televisiequiz. De leiding ligt bij een rondborstige vrouwelijke quizmaster (meesteres zou een van mijn collega-columnisten zeggen). De deelnemers krijgen multiple choice-vragen voorgelegd. Eén deelnemer speelt om geld, in de zaal zitten 100 tegenspelers. Zij moeten allemaal dezelfde vragen beantwoorden, en wie een fout maakt valt af. Als alle spelers in de zaal zijn weggevallen heeft de hoofdspeler een flink bedrag gewonnen. Als deze zelf miskleunt, krijgt hij of zij niets en begint het spel opnieuw.

Sommige vragen zijn gemakkelijk, andere moeilijk. Maar … wat voor de een gemakkelijk is, kan voor iemand anders moeilijk zijn. De vraag was: Welk schaakstuk mag niet diagonaal verplaatst worden? a. Koning, b. Loper, c. Toren.

De deelnemer keek wanhopig – hij wist het niet. ‘Denk rustig na’, sarde de meesteres, ‘je hebt vast wel eens geschaakt.’

Au.

De man nam zijn laatste escape. Dat kostte hem 75% van het reeds gewonnen bedrag, maar in ruil daarvoor zou een fout antwoord hem vergeven worden. Hij koos voor de loper. In de zaal wisten 3 spelers het juiste antwoord niet.Lees verder…

1 Comment

  1. Avatar
    wimw september 08, 2013

    Leuk grapje over dat tennissen, maar ik heb als tennisser alleen de uitdrukking een love game gehoord, dwz. dat iemand een game wint met 4 punten achter elkaar, zonder dat de tegenstander daar iets tegenover stelt

    Een set die met 6-0 gewonnen wordt heet een bagel[ringvormig broodje].

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.