HSB-competitie – 1e klasse B: geopend met clubderby

De competitie om het kampioenschap van de 1e klasse B is geopend in het Nationale Schaakgebouw, waarbij het vijfde en het derde van schaakgenootschap Discendo Discimus elkaar troffen.

Dinsdag 24 september is de dag dat het uit de promotieklasse gedegradeerde DD 3 op bezoek mocht bij DD 5. Het gebeurt zelden dat de ploeg een uitwedstrijd in het Nationale Schaakgebouw dient te spelen, desondanks wordt de locatie vlot gevonden. De moeite van de ondernomen reis wordt beloond met een klinkende overwinning, die een eerste stap op weg terug naar de promotieklasse lijkt te zijn. Frans Wentholt schrijft een verslag dat voorzien is van enkele foto’s, terwijl Alexander Munninghoff zijn partij heeft becommentarieerd. De overige wedstrijden in de eerste ronde zullen met een kleine twee weken te gaan gespeeld zijn.

Uitslag, verslag en partijcommentaar

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.