Amateurgroepen Univé

Het Univechess toernooi is weer begonnen. De berichtgeving beperkt zich veelal tot de kroongroep en een beetje op het Open toernooi. Vooral schaaktechnische verhalen met ingewikkelde varianten, drievoudig door de computer gechekt. Dat doe ik dus niet. Ik beperk me tot wat memorabele opmerkingen.

Het is een toernooi in de herfstvakantie en dat kon ik voor aanvang reeds zien. Want wat was het zomer of winter. Toen ik naar buiten keek zag ik bloemen naast verschrompelde planten. U mag het zeggen, maar het was de eerste dag in ieder geval mooi weer.

lees verder: deschaakreporter.wordpress.com/

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.