Schaker Carlsen kind van deze tijd

Wie de wereldranglijst in de gaten houdt, kan al sinds 1 januari 2010 constateren dat Magnus Carlsen de sterkste schaker ter wereld is. Maar wereldkampioen was hij nog niet. De 22-jarige Noor kan daarin tussen 6 en 26 november in Chennai in India verandering brengen. Hij treedt er aan voor een tweekamp over 12 partijen tegen titelverdediger Viswanathan Anand, die 43 jaar geleden in Chennai werd geboren.

Carlsen is helemaal een kind van deze tijd. Hij is jong en vlot, brengt hordes enthousiaste vrouwelijke volgers op de been en was al eens het fotogenieke boegbeeld van een advertentiecampagne voor het Nederlandse kledingmerk G-Star Raw. Samen met de actrice Liv Tyler poseerde hij voor de camera van fotograaf Anton Corbijn. De Amerikaanse regisseur J.J. Abrams bedacht hem een rol toe in zijn film Star Trek into Darkness, maar de Noor moest verstek laten gaan wegens schaakverplichtingen.Lees verder…

2 Comments

  1. Avatar
    Leo Kranenburg oktober 30, 2013

    [quote=]Maar hoe de statistieken er ook uitzien, kenners en publieke opinie zijn onmiskenbaar op de hand van de jonge uitdager[/quote]

    Allemachtig! Kan een artikel nog gekleurder zijn? Wie verzint deze vage propaganda? En waarom?

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.