Engeltjes op schouders van de Dubbelschakers

De 2de ronde van de KNSB competitie leek er een te worden zoals we die bij Dubbelschaak wel vaker hebben: een erg matige wedstrijd tegen een zwakkere tegenstander met een verdiende nederlaag tot slot. Op papier hadden de Dubbelschakers een ratingoverwicht van bijna 150 ratingpunten op de acht borden! Maar wie de stellingen op de verschillende borden na een uurtje of twee eens ging bekijken kon niet anders concluderen dan dat Dubbelschaak keihard onderuit zou gaan. Zowel Martien, Diederik als Niels stonden al snel gewoon een pion achter zonder ook maar een greintje van compensatie. Camiel, die een Ponziani tegenkreeg, verbruikte zee├źn van tijd in de opening en in een enorm gecompliceerd middenspel moest hij het vanaf zet 19 doen met minder dan 1 minuut op de klok. En Michel, die een Meraner tegenkreeg, zag de stelling van zijn tegenstander, en dan met name de lopers, alleen maar actiever en actiever worden. Op de andere borden was verder nog geen voordeel voor de Dubbelschakers te bespeuren. Het mag dus een klein wonder genoemd worden dat Dubbelschaak uiteindelijk met een overwinning van maar liefst 5,5-2,5 weer terug naar huis kon gaan.

Voor de rest van dit uitgebreide verslag, inclusief foto’s en partij-analyses, klik hier.

Op de foto hieronder Dubbelschakers uit drie verschillende teams aan het nagenieten van een leuke dag.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.