Foto van de week (5)

Op de foto zien we links David Howell en Ljubomir Ljubojevic in diep gepeins.

Het NH Chess Tournament werd in augustus 2010 voor de laatste keer in Amsterdam gehouden, de sponsor was Association Max Euwe van Joop van Oosterom, wie kent hem niet, samen met zijn collega Jan Mol richtte hij Volmac op. Samen sponsorden zij vele jaren Volmac Rotterdam. Van Oosterom financierde uit zijn privévermogen zijn eigen club HSG, die sponsoring duurde maar liefst dertig jaar. Gedurende vele jaren heeft hij het jaarlijkse Melody Amber (genoemd naar zijn oudste dochter) toernooi in Monaco en Nice gehouden, waar wereldklasse grootmeesters een rapid en blind partij speelden.

Aan het toernooi namen deel voor de Rising Stars (de beloftes): David Howell, Anish Giri, Fabiano Caruana, Hikaru Nakamura en Welsy So. Voor de Experience (veel ervaring) namen deel: Boris Gelfand, Loek van Wely, Peter Svidler, Peter Heine Nielsen en Ljubomir Ljubojevic. Het werd gewonnen met 26-24 door de Rising Stars Toernooidirecteur was Dirk Jan ten Geuzendam en Peter Vorstermans beheerden de centjes.

Website Chess Tournament

Foto in hoge resolutie

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.