Geslaagde Grand Prix bij Botwinnik Zoetermeer

In een prachtige zaal van de Prins Clausschool in Zoetermeer was meer dan ruimte genoeg voor de uiteindelijk 101 kinderen, die fanatiek streden om de punten bij de derde Grand Prix van dit seizoen.

Of was het toch de tweede Grand Prix? Omdat voor de geplande tweede Grand Prix geen kandidaat was, was de derde Grand Prix bij Botwinnik, dus eigenlijk pas de tweede Grand Prix! Kunt u het nog volgen?

Waarschijnlijk konden meer mensen het niet volgen, want toen er beweerd werd dat de tweede Grand Prix niet doorging, dachten sommige dat deze derde Grand Prix bij Botwinnik dus niet doorging. Verder hadden we wellicht nog wat concurrentie van het NK rapid en natuurlijk de intocht van Sinterklaas, die in ieder geval gesignaleerd is in Pijnacker en Zoetermeer Centrum. Helaas kwam hij niet langs in de Prins Clausschool. Waarschijnlijk kon hij het niet vinden Knipogende emoticon… 😉

Dus al met al toch nog een mooie schaakmiddag met een behoorlijk aantal deelnemers. Die deelnemers hadden goed gekozen. We begonnen wat later, omdat er nog een aantal deelnemers was dat niet op de gemaakte indeling voorkwam. Met een groep van acht en een extra groep (vijftien) zat iedereen om half twee te schaken.

Prachtig om te zien hoe goed deze kinderen al kunnen schaken. Prachtige combinaties heb ik gezien, waardoor de betreffende speler een bord vol met stukken voor kwam te staan. Maar helaas ook gezien dat menigeen met een bord vol stukken méér dit met één zet ook weer volledig teniet gedaan zag. Tja, een ongeluk zit in een klein hoekje en met schaken moet je voortdurend op blijven passen.

Wat viel er verder op tijdens deze schaakmiddag? Allereerst is het definitief goed herfst geworden, die waterkoud was. Dat zagen we misschien wel het beste door de grote hoeveelheid chocomel die er doorheen ging. Maar ook doordat er nauwelijks buiten gespeeld werd. Iedereen bleef lekker binnen, waar het wel lekker warm was.

Dat alles verder goed en zonder problemen verliep was te danken aan het grote aantal vrijwilligers. Waarvan ik met name vanaf deze plaats nog de tafelleiders wil bedanken. Arjen, Arent, Hans, Thom, Wally, Wim, Arend, Marijke en Gerco: Hartelijk Bedankt! Tevens hartelijk bedankt aan de mensen die achter de bar zorgden voor het eten en drinken, Norma, Gerard, Rina, Franka, Arja en inkoper Frank. Ten slotte nog Peter voor borden en stukken en stoelen en last but not least Carel en Timo vanuit de HSB. Met zijn allen hebben tientallen kinderen weer een prachtige schaakmiddag gehad.

Fotoverslag Ab Scheel

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.