Foto van de week (7)

De jeugdige Timman en de bebaarde Böhm

Deze week een speciale foto uit 1975: NK Friesche Vlag Leeuwarden, waar Jan Timman eerste werd met 9,5 uit 11 en Hans Böhm tweede met 9 punten.

De foto komt uit het archief van foto’s die in aanmerking komen ter ondersteuning van de komende tweekamp Anatoly Karpov – Jan Timman te Groningen, 21-30 december. Deze tweekamp omvat vier partijen en wordt gespeeld van 26 tot en met 29 december. www.schaakstadgroningen.nl

1 Reactie

  1. Avatar
    Johan Hut 20 november 2013

    Ja, ongelofelijk. Böhm scoorde zeven overwinningen en vier remises. Een kampioensscore, zou je denken. Maar Timman scoorde acht overwinningen en drie remises. Böhm heeft het er nog steeds wel eens over. Het is vast de beste score die ooit door een nummer twee is behaald op een NK.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.