Het jubileumblitztoernooi:€ 850 voor Max Euwe Centrum

Afsluiting Jubileumjaar: € 850 voor Max Euwe Centrum

Het jubileumblitztoernooi heeft € 850 opgeleverd voor de goede doelen. Florian Jacobs, deelnemer aan het toernooi en secretaris van het MEC, mocht een cheque in ontvangst nemen. De Rus Andrey Orlov had ondertussen het toernooi op zijn naam geschreven.

Met 62 deelnemers was denksportcentrum ‘t Spaerne goed gevuld voor het laatste jubileumevenement van HWP Haarlem. En met 12 deelnemende titelhouders mochten we ook niet over de kwaliteit klagen. Wethouder Lukas Mulder leidde het spektakel in waarbij hij natuurlijk gewag maakte van alle jubileumactiviteiten waar hij als HWP er ook een rol in heeft gespeeld. Met een druk op de klok – nu eens niet de eerste zet – schoot het toernooi uit de startblokken. Liefst 12 rondjes moesten er gedraaid worden, minimatches tegen dezelfde tegenstander, dus 24 partijen in totaal.

Vanaf ronde 1 domineerden de gedoodverfde favorieten. Hoewel. In ronde 3 won Danny de Ruiter met 1½-½ van IM Zaitsev en hield Anne Haast GM Levin op 1-1. Op dat moment vermoedde ik nog dat de outsiders net zo veel kans zouden maken op de hoofdprijzen. Maar toen we eenmaal over de helft waren ontstond een wedloop tussen de uiteindelijke nummers 1 t/m 4. En ondanks de 2-0 die Bosboom tegen Orlov maakte bleek de zege van Orlov op Van den Doel beslissend voor de eindoverwinning. Daarna gaf de Rus nog slechts 1 matchpunt af tegen Levin. Het andere punt was hem knap afgesnoept door FM Miguoel Admiraal. Lees meer…

Eindstand jubileumblitz 30 november 2013

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.