Kees Vellekoop: een vriendelijk mens is niet meer.

De vele jaren dat ik Kees heb mogen meemaken, ik denk vanaf 1991, heb ik vele goede herinneringen aan hem. Op de clubavonden bij Messemaker was Kees altijd in voor een potje schaken voor aanvang van de officiële partij, nee, niet snelschaken, dat was niets voor Kees. Wel lekker een lange partij spelen en na afloop – met een glaasje rode wijn erbij – analyseren. Kees was sterker dan ik, maar dat kon de pret niet drukken.

In de tijd van het Hoogoven toernooi, ik weet niet meer precies welk jaar Kees voor het eerst meespeelde, kwam hij iedere dag met de trein uit Gouda. Later nam hij intrek in hotel Het Hoge Duin. Op de rustdag nam ik Kees dan mee met de auto en bracht hem thuis. De etentjes in Wijk aan Zee samen met de Messemaker leden waren een genot, wat kon hij genieten van deze etentjes, natuurlijk met een glaasje rode wijn.

Vele keren heb ik Kees mogen fotograferen, meestal zat Kees over zijn stelling op het bord gebogen, vorig jaar tijdens het Tata Steel toernooi was een van de laatste, ik overviel hem een beetje, riep ha Kees en toen keek hij mij met die vriendelijke pretogen aan en kon ik knippen, deze foto staat boven dit in memoriam.

Ik en velen met mij in schaakwereld gaan hem missen. Ik wens An, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte in deze moeilijk tijd.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.