Schaakspellen bij Veilinghuis Christie's in Londen

Onlangs werden bij het wereldberoemde veilinghuis Christie’s in Londen historische schaakspellen geveild.

James Christie (1730-1803) heeft het veilinghuis opgericht op 5 december 1766 en gaf het de naam Christie’s Veilingmeesters. Hij vestigde zich aan de Pall Mall in Londen. James Christie was goed bevriend met de Engelse schilder Thomas Gainsborough (1727-1788). Deze heeft van hem een portret geschilderd in 1778.

James Christie (1778),Thomas Gainsborough (1727-1788), olie op doek
J. Paul Getty Museum, Los Angeles

Nu heeft Christie’s 53 kantoren in 32 landen en 12 expositiezalen in o.m. Londen, New York, Parijs, Genève, Milaan, Amsterdam, Dubai, Hongkong en Shanghai.

Historische schaakspellen

Mathieu en Inge Kloprogge publiceren op Schoolschaaksite.nl over historische schaakspellen en inmiddels zijn er al twaalf artikelen van hun hand verschenen. Ook hebben zij al twee mooie geïllustreerde boeken uitgegeven.

Het Rotterdamse Schaakstukkenmuseum heeft twee boekjes gepubliceerd over bijzondere schaakspellen in de collectie en er zullen nog meer boekjes volgen. Op de website van het museum zijn ook artikelen geplaatst.

Christie’s Interiors-Style & Spirit, Londen, South Kensington, 20 november 2013

Lees meer …

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.