ESG maakt het niet af

In de derde ronde van de KNSB-competitie verloor ESG in Enschede met 5,5 – 2,5 van ESG-MaxEuwe 3. Werd er in de eerste twee ronden zonder kansen verloren, in deze wedstrijd heeft ESG wel degelijk de kansen gehad, maar het ontbrak aan de scherpte bij het afmaken.

Het is natuurlijk ook niet eerlijk. Wij doen het op zijn eentje en zij met hun tweeën. OO is ingeruild voor Max Euwe en die is wereldkampioen geweest. Arie gaf het goede voorbeeld door aan het eerste bord te winnen van Ton Ellenbroek. Arie bereikt al gauw een mooie stelling en gaf zijn tegenstander daarna geen kansen meer. Dat is de Arie zoals wij hem graag tegen externen zien spelen.

Peter speelde zeer scherp (moest van Evert in het verslag komen) en zeer ingewikkeld. Zijn commentaar: het was me een partijtje wel. Fritz geeft op een gegeven moment 1.4 in voordeel voor wit, dus toen stond ik wel echt slecht….. En later mis ik een paar keer mat. Eén keer was in 18, een keer (toen ik al helemaal was afgeweken) nog eentje in 14, en later weer eentje in 17. Kortom, voor een gewoon mens niet zo makkelijk…. en voor mij te moeilijk!! Voor uw commentator blijkbaar ook te moeilijk, want ik rekende op winst. En nee die matten in 18, 17 en 14 heb ik niet gezien. Het werd uiteindelijk een toreneindspel die remise werd gegeven.

Herman had al snel veel van het bord af, moest even nauwkeurig spelen vanwege wat matdreigingen, won vervolgens een pion en leek op de winst af te stuiven. Helaas, daarna ging het niet zoals Herman het wilde. Een vijandelijke pion rukte op naar het promotieveld en dat koste gewoon te veel materiaal.Lees meer…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.