Vlaggenschip Messemaker thuis ten onder tegen medekoploper

Gouda, zaterdag 7 december 2013

Erich aan bord 1 opende de score met een puntendeling, dit na overleg met de teamcaptain. Jan Evengroen met een kwaliteit achter forceerde remise en hield hiermee de stand in evenwicht. Erik kon het niet bolwerken, de pion meer bleek voor zijn tegenstander geen bezwaar om het af te maken. Ed trok de stand weer gelijk, nadat hij zijn tegenstander onder druk zette en deze daardoor in de fout ging. Peter Ypma, met een pion meer, kon tegen de internationaal meester, met die pion meer, het niet tot winst klaren, remise was het hoogst haalbare, toch een compliment waard. Complimenten ook voor Ben, op het laatste moment zag hij de matcombinatie, na enig aandringen was het punt binnen. 3½ – 2½ is de stand, met nog twee partijen te gaan, spannend! Peter Scheeren had het zwaar, met een kwaliteit achter was het knokken tot de laatste snik, helaas een nul. Jan Cheung weigerde het remiseaanbod omdat hij beter stond, in het verre eindspel verloor hij een loper en daarmee de partij. Jammer, we hebben het nu niet meer in eigen hand.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.