Simultaan Hans Böhm bij SG Overschie

Hans Böhm doet zijn eerste zet aan bord 1

Schaakgenootschap Overschie organiseerde een simultaanfeest met de BN-er en IM Hans Böhm. Tussen 13:00 en 17:00 gaf Böhm een doorlopende simultaanseance aan 15 borden. Wanneer een partij werd beëindigd werd deze opponent van Hans vervangen door een van de wachtenden. Aan het evenement namen in totaal 30 deelnemers deel. Twee zusjes Tarafit namen ieder 2 keer deel. Hans won er 28, één werd verloren en één remise. Wat mij (Ab dus) opviel: er was veel jeugd aanwezig, maar ook oudere schakers ontbraken niet. De jongste, Sjoerd Garritsen was 8 jaar en de oudste Leo Meermans 92 jaar. Voor de heer Meermans was het in zijn lange schaakloopbaan de eerste keer dat hij aan een simultaan deel nam, hij vond het geweldig, maar hij werd wat afgeleid door het lopen van Hans, waarop Hans antwoordde ,,ik kan er moeilijk bij gaan zitten". SG Overschie was Hans eerste schaakclub: hij was zeven jaar en speelde in een simultaan tegen de kampioen van Rotterdam. Hans won en toen kreeg ik als prijs een jaar lang gratis lidmaatschap! Prima idee, zo is zijn lange schaakcarrière begonnen. Alle deelnemers kregen van Hans een prijsje (CD met Kerstverhalen). Lees meer…..

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.