KNSB-competitie – 4e ronde: de verslagen

Kort na het begin van het nieuwe jaar is de vierde ronde van de landelijke KNSB-competitie gespeeld. De negen ploegen van de Haagse Schaakbond weten daarbij acht matchpunten te scoren.

Het vlaggenschip van DSC Delft wint belangrijke punten bij SOPSWEPS’29, waardoor er een kloof is ontstaan tussen hekkensluiter ESG Max Euwe 2 en de rest van de 1e klasse A. Het tweede wint in Zaandam, waardoor de koppositie in de 3e klasse E geprolongeerd wordt, terwijl het derde en het vierde niet hun dag hebben. Uitgebreidde verslagen staan te lezen op de site van de Delftse Schaakclub, aangevuld met een verslag van de zijde van De Pion van Marloes Peeters.

In De Lier verrast Westlandse Schaakcombinatie in de 2e klasse B door Laurierboom Gambiet zonder matchpunten naar Amsterdam terug te sturen, waardoor de Amsterdammers aansluiting met de kop verliezen. Manfred Kindt staat weer garant voor een verslag. Ook Promotie maakt de kopploegen in hun competitie blij, door concurrent Charlois Europoort 2 een beentje te lichten. Marcel Schreur schrijft een meeslepend verslag.

In het Nationale Schaakgebouw verliezen de beide thuisspelende ploegen, waarvan door de bezoekers voor verslaggeving gezorgd is. Rijswijk verliest in Denksportcentrum Leiden van een club waarvan alle KNSB-ploegen dit seizoen sterk draaien. Er is een verslag van Folkert Geertsma.

Verslagen van verenigingen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.