Verslag ASV 3 – Messemaker 1847 Klasse 3C

Links de eerste 4 borden van het team van Messemaker 1847

Vlaggenschip Messemaker 1847 kapseist niet in zwaar weer!

Goede herinneringen heb ik niet aan Arnhem, met name de schaakvereniging. Een paar jaar geleden verloren wij in de laatste ronde van ASV en degradeerde naar de derde klasse. Het zal toch niet waar zijn dat wij hier de aansluiting met de top gaan verliezen? Ach het kan gelukkig ook wel eens anders gaan, een minieme winst is en was achteraf, voldoende voor de aansluiting. Een korte samenvatting van mijn belevenis van de partijen: Henk-Jan opende de score met een mooie aanval waar zijn tegenstander geen raad mee wist 0 – 1. Na drie uur spelen verzandde de partij van Ben in remise, na aanvankelijk optimisme van Ben in het eindspel. Ed stond de hele partij een pion achter, toen hij deze terugwon, bood Ed, gezien de tijd 9 minuten voor 14 zetten, remise aan wat door zijn tegenstander (tevens teamcaptain van ASV 3) werd aangenomen. Erik kon het niet bolwerken, nadat hij de hele partij onder druk had gestaan. De tussenstand 2 – 2. Peter Ypma bracht met een partij uit een stuk de stand op 2 – 3. Jan Cheung maakte gedecideerd, na remise te hebben afgeslagen, de partij af en maakte er 2 – 4 van, verliezen was dus niet meer mogelijk, maar aan een puntendeling hebben we in deze fase van de competitie niets. Geen zorgen Ab, werd mij ingefluisterd, Jan Evengroen haalt zomaar remise uit deze stelling en dat gebeurde, de twee matchpunten zijn binnen. In het verre eindspel stond Peter Scheeren al verloren, met voorzichtig manoeuvreren probeerde hij er nog een eeuwig schaak uit te halen, maar zijn tegenstander bleef koel en haalde zijn derde overwinning op rij binnen voor zijn team. Lees meer…..

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.