Promotieklasse – 5e ronde: SHTV is vrij maar doet goede zaken

Zonder te spelen heeft het vlaggenschip van Schaakcombinatie HTV zich losgemaakt van volgers en zich op een positie genesteld die uitzicht geeft op deelname aan de KNSB-competite in het komende seizoen.

De vierde ronde werd al afgesloten met de koppositie van SHTV, maar Botwinnik had op dat moment een ronde minder gespeeld en zou nog langszij kunnen komen. Maar op de laatste competitiedag van de Promotieklasse in 2013 werden de Zoetermeerders echter compleet overlopen door de ploeg van Scheve Toren. Jan Willem Duijzer doet daarvan verslag.

Drie dagen eerder was er in het centrum van Den Haag de wedstrijd tussen Schaakhuis en Bobby Fischer / Wassenaar. Timo Bottema schrijft een wedstrijdverslag, terwijl Schaakhuis eerder al de weergave van de live-reportage op Facebook publiceerde.

In het nieuwe jaar zijn de resterende wedstrijden van deze vijfde ronde gespeeld, waarbij WSC 2 en Promotie 2 met de matchpunten aan de haal gingen. Op de site van RSC-Belgisch Park is een verslag van de wedstrijd tegen Promotie te lezen, terwijl Martin Mellens op de site van Raadsheer-Corbulo verslag doet van een avondje Westland.

De zesde ronde wordt eind januari in een periode van elf dagen afgewerkt.

Uitslagen, verslagen en programma

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.