Eerste klassen Nosbo

Afgelopen week speelden veel schakers in Wijk aan Zee, in de NOSBO werd echter ook de vijfde ronde gespeeld in de Eerste klasse. In de eerste klasse A staat Assen 2 bovenaan gevolgd door ESG 2. In klasse 1B is Roden de koploper gevolgd door Groningen.

Eerste klasse A

Koploper Assen 2 was deze ronde vrij en kon rustig toekijken hoe de concurrentie elkaar ging afmaken.

De belangrijkste westrijd was die tussen Het Kasteel en ESG de twee achtervolgers op 2 en 1 punt achterstand. Op de site van ESG kunt u een uitgebreid verslag over deze wedstrijd lezen. ESG 2 won en blijft daardoor op een punt achterstand van Assen 2. Beide hebben de vrije ronde al gehad, zodat de stand wat overzichtelijker wordt. De andere achtervolger op twee punten (Staunton 3) speelde gelijk tegen Sissa 4. Dit kwam volgens het forum van Sissa vooral doordat Maarten Hemmes have en goed kado kreeg in de slotfase

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.