76e Tata Steel Chess Tournament – dag 11: zeven hsb-schakers aan de leiding

De elfde toernooidag is er een waarbij beide grootmeestergroepen een vrije dag genieten en de tienkampers het rijk alleen hebben in De Moriaan.

Een hertelling levert de wetenschap op dat er vanuit de Haagse Schaakbond 41 schakers aktief zijn in het Noord Hollandse kustplaatsje. Gezamenlijk hebben ze deze vierde ronde van de tienkampen 21 punten opgeleverd: veertien overwinningen, evenveel remises en dertien verliespartijen.

In groep 2E is de strijd tussen koplopers Albert Termeulen en Lars Vistisen onbeslist geëindigd, waarna beiden een voorsprong van een vol punt op nummer drie en de rest behouden. WFM Anna-Maja Kazarian en Martijn den Hartog voeren gezamenlijk de ranglijst aan in groep 3A, terwijl Vincent Oudewaal dat in zijn eentje doet in groep 3D. In groep 3I maakt Jan van den Bergh deel uit van een leidend trio. In de vierde ronde moet Marco Vogelenzang voor het eerst dit toernooi een halfje toegeven, waarna hij de koppositie in groep 4A deelt met Yorick Tromp. In groep 5H boekt Hans de Haan zijn derde overwinning en staat samen met Sipco Schimmel aan de leiding. Aad Mittertreiner maakt het zevental vol die de lijst aanvoert, gevolgd door Bob Ameling op een half puntje.

De tegenstander van Robby Kevlishvili van deze ronde – Martien van der Meijden – verzorgt een lezenswaardige blog op de site van zijn club Dubbelschaak, met foto’s en partijen. De verwijzing naar dit verslag is te vinden in het hoekje van de rondenverslagen.

In de vijfde ronde staat in groep 1A de clubderby tussen Ted Barendse en Sten Goes op het programma.

Het journalistentoernooi is op zondag afgesloten met een tweede plaats voor Martin Voorn van Bobby Fischer/Wassenaar. Alexander Munninghoff scoort vijftig procent en behaalt een tiende plaats in een veld van achttien deelnemers.

Uitslagen, indeling en scoretabellen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.