76e Tata Steel Chess Tournament – dag 16: weer boven de twintig punten verzameld

De voorlaatste toernooidag brengen de schakers van de Haagse Schaakbond in de tienkampen 21 punten mee naar huis en gaan ze nog een mooie slotdag tegemoet.

Vijftien gewonnen partijen, twaalf remises en veertien verliespartijen werden aan het repertoire toegevoegd. Waarmee de lijn van het gemiddeld goed scoren doorgezet is.

Arthur Pijpers en Ted Barendse draaien zo’n toernooi waarvan ze in de loop van het jaar de vruchten gaat plukken. Sten Goes maakt met het ingaan van de laatste ronde deel uit van een trio op de tweede plaats. Met vijf punten staat hij een half punt achter koploper Gilbert Grimberg.

Naarmate het toernooi vordert gaat Gert Legemaat goed op dreef komen: na drie remises in Wijk aan Zee boekt hij zijn eerste overwinning in deze toernooi-editie. Robby Kevlishvili houdt koploper Frans Konings op remise en blijft anderhalve punt achter hem. Met een vol punt voor op nummmer drie heeft Robby in de streekderby tegen Richard Oranje tijdens de slotronde genoeg aan remise.

Lars Vistisen wint en is verzekert van minimaal een tweede plaats. Maar is Albert Termeulen tot een halfje genaderd.

Marijn den Hartog blijft WFM Anna-Maja Kazarian op haar huid zitten in groep 3A. Henk Noordhoek wint en staat op vier uit acht. Ben Ahlers houdt de koploper van groep 3C op remise en blijft op een vol punt onderdeel van een drietal op de tweede plaats met 5½ punten.

Vincent Oudewaal verliest in de voorlaatste ronde, waardoor er nog een half puntje verschil is met de nummer twee. Jan-Pieter Vos wint van Helmer Wieringa en neemt de koppositie over. Rens Minnema verdubbelt zijn score en kan dat kunstje in de slotronde nog eens herhalen. Ondertussen heeft Talitha Munnik haar derde achtereenvolgende partij zonder verlies en staat op een achtste plaats.

Na een onderbreking middels remises gaat Marco Vogelenzang weer verder met winnen en staat weer op gelijke hoogte met Yorick Tromp. Jaap van den Berg weet de aanpak van Richard Breurkes niet te weerleggen en staat nu samen aan kop met Jeroen Frijling.

Hans de Haan wint, behoudt een voorsprong van een punt op twee volgers en mag in de slotronde tegen Sipco Schimmel. Die enkel belang heeft bij winnen en dat geldt ook voor de tegenstander van Vincent Busman in de slotronde van groep 8D. Vincent Busman wint, staat na acht ronden nog steeds los en mag in de slotronde tegen Willem de Ruig. De webmaster van Promotie boekt zijn eerste overwinning en draagt de rode lantaarn over.

In de slotronde streekderby staan er twee streekderby’s op het programma: die tussen Richard Oranje en Robby Kevlishvili en tussen Foppe-Jan Montsma en Bart van Strien.

Uitslagen, indeling en scoretabellen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.