HSP/Veendam al kampioen?

HSP/Veendam lijkt al kampioen te zijn. Vrijdagavond stond het duel met de enige achtervolger met twee punten achterstand (Sissa 3) op het programma. Deze wedstrijd werd nipt gewonnen door HSP/Veendam. Dat staat nu drie punten voor op Staunton 2 (en een sloot bordpunten) en moet nog tegen twee degradatiekandidaten (Unitas en Oostermoer). Je zou zeggen dat kan niet meer misgaan. Om géén kampioen te worden moet HSP/Veendam beide wedstrijden verliezen, terwijl Staunton 2 al zijn wedstrijden zou moeten winnen.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.