Promotieklasse – 6e ronde: Schaakcombinatie HTV verstevigt koppositie

Terwijl er op het Ministerie van SZW een personeelsfeestje en in het centrum koopavond draait, worden de laatste wedstrijden in de zesde ronde van de Promotieklasse afgewerkt.

De ronde is op 20 januari geopend in Wassenaar, waar het tweede van de Westlandse Schaakcombinatie zonder matchpunten naar huis is gestuurd. Een verslag met partij-uitwerkingen zijn op de website van Bobby Fischer/Wassenaar gepubliceerd door Timo Bottema. Aan de Gondelkade waan je je in Venetië, maar het is de naar vaste locatie gepromoveerde thuishonk van schaakvereniging Promotie, waar het vlaggenschip van Botwinnik op 28 januari opnieuw een matchpunt inlevert. Jan Willem Duijzer doet verslag.

De wedstrijden Raadsheer-Corbulo – RSC/Belgisch Park en Schaakcombinatie HTV – Schaakhuis zijn de wedstrijden die de zesde ronde afsluiten. In woonzorgcentrum De Mantel voegt Raadsheer-Corbulo twee bordpunten toe aan het seizoenstotaal, maar houdt het matchpuntscorevakje schoon.

Het vlaggenschip van Schaakcombinatie HTV ontvangt met Schaakhuis een ploeg die vorig jaar nog tot het einde meedeed om promotie. In de confrontatie was dat op de borden te merken, schrijft André Wagner. Maar uiteindelijk wordt er met duidelijk verschil gewonnen en staat de koploper twee matchpunten los van Botwinnik.

Ondertussen is de eerste wedstrijd van de zevende ronde in Scheveningen gespeeld, waarvan de uitslag hier alvast gepubliceerd is. De verslagen volgen nog van beide kampen.

Uitslagen, verslagen en programma “>

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.