ESG verliest tegen Almelo

Mooi op tijd stapten wij in de auto om naar Almelo te gaan. En maar goed ook want de weg werd afgezet net toen wij er aan kwamen en we moesten dus nog een stukje binnendoor. Nu kwamen we nog steeds mooi op tijd aan en konden nog rustig een koffie bestellen voor aan het bord plaats te nemen.

Almelo heeft alles nog gewonnen, dus we wisten dat het een zware pot ging worden. toch zijn we er niet zonder kansen afgezet. De eerste wedstrijd die afgelopen was was die van mijzelf en helaas niet met een goed resultaat. Ik kwam slecht uit de opening en mijn tegenstander liet dit voordeel niet meer los. Een pion verdween van het bord zonder dat het initiatief echt verloren ging en langzaam maar zeker knoopte mijn tegenstander mij op.

1-0

Toen kwam Peter die wou bewijzen dat hij ook wel eens vroeg klaar kon zijn. Hij stond de hele partij toch net iets beter vond ik, maar kwam in herhaling van stelling en dacht niet dat het goed zou lopen als hij dit zou ontwijken.

1,5-0,5

Toen kwam toch een verrassing binnen. Marcel als invaller won. Hij had zich goed voorbereid op zijn tegenstander en toen deze met een afruil een misrekening maakte, kwam Marcel de kwaliteit voor te staan. Dit werd door Marcel netjes uitgespeeld.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.