KNSB competitie klasse 3C

Overzicht speelzaal (foto Ab Scheel)

Messemaker Vlaggenschip teamcaptain best tevreden met uitslag

Jan Evengroen opende de score na een half uur spelen met winst. Jan Cheung wist met een matdreiging op de 22e zet het volgende punt binnen te halen. Erich kreeg remise aangeboden en na overleg met de teamcaptain werd dit gezien de stand aangenomen. Erik had een doorgebroken d-pion de lichaamstaal van zijn tegenstander sprak boekdelen, opgeven….. hij speelde nog even door, maar het was niet te houden tussenstand 3½ – ½. Ed was zeker van zijn stelling en dat resulteerde in het volgende winstpunt 4½ – ½. De twee matchpunten zijn binnen. Nog drie partijen te gaan. Henk-Jan offerde een pion voor beter spel, het sloeg niet door en toen was het keepen, in het verre eindspel promoveerde zijn h-pion en konden de stukken in de doos. Peter Ypma sloeg twee keer remise af, redelijk met een pion voor, na veel manoeuvreer werk was in het eindspel de pluspion niet voldoende. tussenstand 6 – 1. Gaat Peter Scheeren het redden? Wat een manoeuvreer partij, met wisselende kansen, in de eindfase was herhaling van zetten de enige mogelijkheid. Met een eindstand van 6½ – 1½ was de teamcaptain best tevreden. Lees meer……

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.