HWP Sas van Gent 2 – LSG 2 6 – 2 (geen drukfout!)

Superlatieven schieten te kort bij deze wedstrijd.

Ik kan in geweeklaag verzwelgen:

(Nummer laatst verslaat nummer 1.

Gemiddeld 140 ratingpunten verschil per bord.

LSG heeft altijd moeilijk tegen Sas van Gent.)

Maar dat is te cliché.

Het verschil met andere bananenschillen uit het verleden is, dat geen enkele LSG2-speler wist te winnen!

Albert was als eerste klaar. Uit de koningsindiër kreeg hij een iets betere stelling.

Toen hij met Pe4 een pion offerde, werd de pion niet direct gepakt. Met f4-f5 werd Albert beslissend afgesnoerd. (1-0)

Gerrie won in het Möller-systeem van het Spaans een zwakke pion op a5. In tijdnood ging hij op de andere vleugel ten onder. (2-0)

Ikzelf wist in een aangenomen Damegambiet niet veel te bereiken. Nadat de tegenstander raar afwikkelde, kon ik winnen. In plaats daarvan produceerde ik 4 matige zetten,die me dwongen snel naar remise af te wikkelen.(2½-½)

Michiel zat voorbeeldig te spelen. Een pion offeren voor ontwikkelingsvoorsprong. Hij mist echter de winnende combinatie,waarna de tegenstander zelfs kon rokeren. Een fraai kwaliteitsoffer leverde remise op.(3-1)

Op dat moment was de eerste tijdcontrole gepasseerd en stond de nederlaag eigenlijk al vast. Robert stond 2 pionnen achter en ging waarschijnlijk verliezen. Raoul stond in een kaal toreneindspel 1 pion achter.

Wim (zwart)had in het Frans een goede stelling gekregen.Een witte koning in het centrum, een mooie Loper op a6 en een tegenstander, die Pg1 speelt. Maar hij wist niet de winnende combinatie te vinden. In tijdnood veranderde zijn stelling zelfs in een slechtere. In het eindspel met wisselende kansen kwam hij nog terug. Verder dan remise kwam hij niet . (3½-1½)

Raoul kwam vanuit de opening een pion voor. Op een moment zelfs twee. Zijn tegenstander had echter altijd voldoende compensatie . In het eindspel kan je dan rustig 2 pionnen verliezen en correct remise maken.(4-2)Lees verder…

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.