27e Open Prometheus Kampioenschap – 4e ronde: Hoogland aan de leiding

In de vierde ronde van het OPK verslaat Mike Hoogland Ted Barendse en komt alleen aan de leiding. In de B-groep is er een leidend trio.

Een uitgebreid verslag is te lezen via de link ‘verslag met reacties’.

Enkele reacties

Bert Berritsma schrijft: „Ik heb gewonnen, maar ik kan er onmogelijk trots op zijn. Ik speelde met zwart Konings-Indisch, maar dat deed ik niet volgens de regelen der kunst. Mijn tegenstander had op de 19e zet kunnen winnen met 19. dxe6. Hij zag dit echter niet en blunderde vervolgens op de 26e zet met 26.Dc6?? een vol stuk weg. Ik won daarna gemakkelijk.”

René Weerts schrijft: „Met zwart mocht ik aantreden tegen Cor van As, een teamgenoot van Erasmus in de Rotterdamse schaakbond. Cor begon met d4 en in de opening kwam ik iets slechter te staan, maar een vervroegde aanval bleef uit. In het middenspel had ik het initiatief naar mij toe kunnen trekken, maar ik miste de sterkste voortzetting. In het eindspel had ik drie verbonden pionnen tegen drie pionnen waarvan één dubbelpion. Helaas ongelijke lopers, terwijl Cor nog elf seconden had en ik een halfuur, moesten we berustten in remise.”

Paul Koks schrijft: „In Rens ter Veen tref ik opnieuw een oud-tegenstander in dit kampioenschap, met deze keer een verwisseling van kleuren. Het werd een strijd waarin beide stellingen volledig uitgewrongen werden om na zeventig zetten in remise te stranden. Tot dusver heb ik in drie ronden OPK een half puntje meer overgehouden dan tijdens mijn debuut in het OPK tegen dezelfde drie tegenstanders.”

Uitslagen, stand en indeling

Verslag | Toernooisite

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.