De prutsers van ESG

Zaterdag speelde het eerste om klassebehoud tegen Caïssa uit Amsterdam. Vooraf één van de concurrenten die we hoopten te achterhalen. We hadden goede hoop, want één keer moest het toch goed gaan. Dat zou deze wedstrijd worden. En dat leek zowaar nog te lukken ook.

We kwamen snel met 1-0 voor doordat invaller Herman Snelders zijn tegenstander in een koningsaanval van het bord schoof. Ik had hier graag veel over willen vertellen, over de subtiliteiten, over wel/niet nemen op e6, maar het was een rechtlijnige overwinning. Herman heeft na mei niet meer gespeeld, maar het is duidelijk dat hij het nog niet verleerd heeft.

Op dat moment lag de tegenstander op apegapen met slechts een kleine hoop dat het misschien nog 4-4 zou worden. Dat het dat niet werd lag aan een aantal prutsers aan onze kant.

Laat ik beginnen met de grootste prutser, namelijk uw verslaggever.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.