NOSBO-teams in de KNSB

De Groninger Combinatie verloor in en van Rotterdam met 6-4. Drie nullen kwamen op naam van invallers. En dan praat ik over invallers met een rating onder tot ver onder de 2000. Op die manier geef je de winst weg. Wat de oorzaak hier van is weet ik niet, misschien een griep epidemie. Rotterdam heeft al een verslag, in ieder geval op Schaaksite.Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

1 Reactie

  1. Avatar
    Henk van Putten 11 maart 2014

    Jan, die alinea over de Spassky’s kan nog iets positiever. Voorstel:

    "De overige twee Nosbo-teams deden het niet slecht. Spassky’s speelde gelijk tegen Philidor 1847 3 in een geweldig gevecht. Ze staan nu resp. 6 en 5 MP voor op de onderste twee en bovendien een karrevracht bordpunten. Vanzelfsprekend waren ze blij; de druk is er af wat betreft klassebehoud. Dat de verschillen klein zijn in deze klasse blijkt wel uit het feit dat ze al drie keer gelijk hebben gespeeld. Met de nummers 1 en 2 (Assen en Sissa 2) nog voor de boeg kan ik me voorstellen dat ze nu naar boven willen kijken."

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.