Nieuws over de match Paul van der Sterren – Hing Ting Lai

Op zaterdag 15 maart jl. is ook de tweede partij in remise geëindigd. Na een Nimzo-Indische opening kreeg Paul met wit een hardnekkig plusje, maar Hing Ting verdedigde zich koelbloedig en effectief.

In bovenstaande stelling speelde Paul 24. Df5, waarna Hing Ting met 24. …. Pe7 de gelijkmaker op tafel kon leggen. Paul besloot hier tot een elegante herhaling van zetten met 25. Pxe7 (25. Dh7 Pg8 is helemaal niks) Txd1; 26. Pg6+ Kg8; 27. Pe7+ Kf8; 28. Pg6+ en remise.

De analyse na afloop.

Tijdens de post mortem gebeurde er iets grappigs. Een deelnemer aan het gelijktijdig gespeelde Best of the West-toernooi kwam de analyseruimte binnen en vroeg naar de uitslag, om op het antwoord “remise” bewonderend te verzuchten “Zo, remise tegen een grootmeester”, waarop Paul ad rem reageerde met een gespeeld bedremmeld “Nou, voor mij is het anders ook geen slechte prestatie”.

Stand in de match nu 1-1. De derde partij wordt gespeeld op zaterdag 19 april a.s. bij Speeltuinvereniging Bilderdijkpark, het nieuwe speellokaal van Amsterdam-West. Adres: Bilderdijkpark 10, bereikbaar met de tramlijnen 3, 12, 13 en 14. Publiek van harte welkom!

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.