BSG laat punten liggen in Leiden

Lang leek het er op dat er een punt uit Leiden meegenomen kunnen worden, maar uiteindelijk kwam er een eindstand van 5,5–4,5 voor de thuisclub op de borden. Wel was er een begroeting met een ‘oude’ bekende, Alexander van Beek was ’s morgens geland vanuit de States en kwam ’s middags even langs.

Wetende dat bij LSG er flink gewisseld wordt in de opstelling, was dat deze keer ook aan BSG-zijde gedaan. Het gevolg laat zich raden: de sterkste speler van beide teams, kregen de tegenstander met de laagste rating van de tegenpartij.

Dat op bord 2 Jesper de Groote het niet redde tegen Pedrag Nikolic was dan ook geen verrassing. Op bord 7 kwam Li Riemersma remise overeen met Arthur Pijpers. Op bord 6 greep Ewoud de Groote mis bij de eerste tijdscontrole tegen Edwin van Haastert en moest een onnodige nul slikken. Alexander Berelowitsch bracht BSG weer wat dichterbij op bord 5 door invaller Wim van Heemskerk te verslaan. In een ongebruikelijke Tarrasch probeert zwart’s koning een veilig plekje te vinden op de damevleugel. Maar als de witte stukken zijn omgespeeld en binnen komen wordt een aantal zetten voor mat door zwart opgegeven.

De remisehaven is nooit ver weg geweest in de partij tussen Frank Erwich en Mark van der Werf op bord 3. De stand werd gelijk getrokken door Ton van der Heijden die op bord 9 Stefan van Blitterswijk versloeg. Een vroeg remiseaanbod van zwart werd terecht afgeslagen. Leer verder…

Only ingelogde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.