Doetinchem behaalt belangrijk matchpunt

SV Doetinchem heeft in de strijd tegen degradatie een belangrijk gelijkspel geboekt tegen de reserves van Voorschoten. Natuurlijk zou een overwinning nog mooier geweest zijn, maar gezien het grillige verloop van de wedstrijd met kerende kansen aan vele borden, mochten we niet ontevreden zijn. Het was inderdaad een middagje ernstig zenuwlijden voor ons (en zeker voor de teamleider…), waarbij het totaal niet duidelijk werd of het accepteren of weigeren van een remiseaanbod nu verstandig was of niet: Kees weigerde in overleg met mij een remiseaanbod en verloor, Thomas vroeg toestemming om remise aan te bieden, terwijl hij zeer beroerd stond en won uiteindelijk glansrijk, ik bood in dramatische stelling remise aan, hetgeen natuurlijk geweigerd werd en won nog bijna en Marius, die ernstig verkreukeld uit de opening was gekomen, moest in tijdnood beslissen of hij nog een riskante winstpoging zou doen, waarbij hij wijselijk voor de spreekwoordelijke halve dop koos.

Het moment suprême deed zich voor bij een 3-3 stand met de partijen van Henk en ondergetekende nog gaande. Henk had naar eigen zeggen ‘hoogstens remise’ en ik had vele angsten doorstaan, God zij geprezen in tijdnood een ‘zeer verleidelijke’ mat in 1 weten te omzeilen en een ‘misschien te winnen rommelstelling’ overgehouden. Op dat moment besloot ik de teamleider van Voorschoten (tevens tegenstander van Henk) een 4-4 aanbod te doen, hetgeen na enig overleg geaccepteerd werd. Of het verstandig was? Over 6 weken zullen we het weten. Nog kort een rondje langs de veldenLees verder…

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.