Sissa 2 – Spassky’s : 3½ – 4½

De Spassky’s hadden zich in de vorige ronde, middels een 4-4 tegen Philidor, van behoud in de 3e klasse verzekerd en Sissa 2 had tegen Assen hetzelfde gedaan. Zich verzekerd van een plekje in de 3e klasse bedoel ik dan. Eerdere gedachtes richting de 2e klasse waren door Assen de grond ingeboord. Veel stond er dus niet op het spel bij de stadsderby tussen de Sissa 2 en de Spassky’s. Voor de wedstrijd werd al een beetje gegrapt over het mooie weer en de wens om vooral niet al te lang achter de borden te zitten. Zouden 8 snelle remises tot de mogelijkheden kunnen behoren? Een enkeling voegde de daad bij het woord. Snel klaar. Bier halen, peukie bietsen bij JJ en lekker hangen in de zon.

Sissa 2 kwam iets verzwakt op doordat Geon Knol het een team hogerop zocht maar de Spassky’s leken grotere problemen te hebben. Ze hadden een vaste kracht op de verkeerde verdieping van het Denksportcentrum zitten die het verkeerde spel zat te spelen. Dat is natuurlijk ook niet niks; niet alleen ben je een sterke speler kwijt, je gedachten dwalen daardoor soms ook wel wat af. “Wat ziet zo’n jongen daar nou in? West kwam tegen 3SA uit met klaver 4, de klassieke ‘vierde van boven’. Klaver V verloor aan Klaver H in oost die na Klaver B met een kleine harten vervolgde. Dan snap je de 6-2 verdeling wel. Met een ruiten dan wel de schoppen 3-2 verdeeld was er geen vuiltje aan de lucht maar er volgde een spectaculaire eerste ronde snit enz. Allen kwetsbaar. Bladiebladiebla…

Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.