De Willige Dame RSB Kampioen seizoen 2013 – 2014

Rotterdam, woensdag 9 april

Gelukkig kon er dit jaar een gezamenlijke slotronde gehouden worden voor de promotieklasse, deze werd gespeeld in het speellokaal van Charlois Europoort: De Passage, Sliedrechtstraat 71, 3086 JL Rotterdam. Spannend was het tot de laatste minuten tussen Spijkenisse 2 en Messemaker 2. De stand was, met nog een partij te gaan, 3½ – 3½ Arjan van der Leij kwam in het verre eindspel twee pionnen achter te staan, maar wilde niet opgeven, zijn tegenstander Rick van der Pluijm, bleef echter rustig zijn zetten doen en won. De stand van Fianchetto 1 tegen De Willige Dame 1 (3 – 5) was al eerder bekend, dus daarom was het wel begrijpelijk dat de Messemaker-speler door bleef schaken tot het gaatje. Na het verlies kon RSB competitieleider Arrian Rutten De Willige Dame uitroepen tot RSB kampioen seizoen 2013 – 2014, zij mogen het volgend seizoen uitkomen in de derde klasse KNSB. Tweede is geworden SV Spijkenisse 2, derde Messemaker 1847 2. Zij mogen het volgend jaar weer proberen. Lees meer….

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.