Gemakkelijke overwinning Dubbelschaak op Zevenaar

Na een duidelijke 6,5 – 1,5 overwinning 2 weken geleden uit bij RSC ’t Pionneke, wisten de Dubbelschakers dit weekend dezelfde eindcijfers neer te zetten tegen het achttal uit Zevenaar. Zo wordt er weer een bijna even sterke eindsprint ingezet als vorig seizoen (toen eindigden we met 15 uit 16 bordpunten de laatste 2 wedstrijden), maar zal het zeer waarschijnlijk weer niet voldoende zijn voor een uiteindelijke eerste plaats. Concurrent Stein, waar we eerder van verloren blijft immers gewoon zijn wedstrijden winnen en hebben aan een gelijkspel al voldoende in de laatste ronde, wanneer zij tegen WLC mogen aantreden.

De partijen verliepen deze ronde redelijk regelmatig. Er werd niks weggegeven, de remises waren solide en de overwinningen zoals altijd wel ergens met flink wat hulp van de tegenstander, maar vaak ook erg regelmatig.

De toppers van beide teams mochten deze middag de degens met elkaar kruisen op bord 2. Onze Camiel mocht tegen Guust Homs. Deze Guust is bij velen ook wel bekend als schaak arbiter, zo is hij elk jaar in deze rol bij Tata aktief, maar het is ook een ijzersterke schaker met een rating van bijna 2200. Toch zat het Guust deze partij niet mee… op zet 15 maakte hij een enorme bok in een mogelijk toch wel iets betere stelling en kon meteen opgeven.

Voor de rest van het verslag klik hier.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.