Sneller – Beter?

Drie of vier dikke kranten worden op zaterdag gekocht en verdwijnen achteloos in de prullenbak als de schaakrubriek is uitgeknipt. Het eerste nummer van The Week in Chess in 1994 op een obscure nieuwsgroep zorgt voor een doorbraak. Weg met het papier. Kasparov vs. Deep Blue 1997, het eerste grote schaakevenement op Internet. De zetten live op je beeldscherm! Een uur internetten kost 6 gulden. “We gaan de schaakwereld veranderen en plaatsen camera’s in de speeltafel,” belooft Steve Timmins van de Einstein Group in 2002. Topschakers krijgen een gezicht en een stem. Partijen van grote toernooien, live met computeranalyses! Een livestream vanuit de speelzaal. Sneller. Commentaar via Twitter en Facebook. Vragen aan de spelers. Live. Analyses. Sneller. Drie engines op de website. Persconferenties live. Waar is het dagverslag? Foto’s! Sneller. “We gaan de bloeddruk van de spelers tijdens de partijen meten,” belooft Andrew Paulson in 2013. Meer informatie. Ultra HD. Even een WhatsApp sturen. Spelers mogen twitteren tijdens de partij. Snelle informatie. Veertien internetclubs geven online live commentaar. 3D borden. Sneller.

Beter?

www.atempomagazine.nl

(c) Eric van Reem / A Tempo Magazine

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.