Pathena zet in op EK / WK jeugdschaak

In de eerste week van de meivakantie vond in het Topsportcentrum Rotterdam, pal gelegen naast Feyenoord stadion De Kuip, het NK jeugdschaak 2014 in de leeftijdscategorie├źn A,B en C (resp. t/m 20, 16 en 14 jaar) plaats. De organisatie was in handen van Stichting Pathena die als doel heeft de promotie van het jeugdschaak in de regio Rotterdam. Hier zomaar een verslagje: ‘Perfect georganiseerd NK A,B,C in Rotterdam’. In de negen dagen die het NK duurde bewees Pathena dat zij haar ambities gerust wat hoger kan stellen.

Tijdens het NK jeugdschaak zijn voor de spelers en speelsters uitzendingen te verdienen naar het Europees Kampioenschap. Vorig jaar maakten Eelke en ik dat toernooi mee in Budva, Montenegro. Het logies en het weer was er voortreffelijk. De wedstrijden werden echter gespeeld in een kale sporthal zonder enige aanvullende faciliteiten en een aftands schoolgebouw. Hoe verder het afgelopen NK vorderde des te meer kwam ik tot de gedachte dat in deze Rotterdamse setting een omvangrijk internationaal schaakkampioenschap prima mogelijk was. Het Topsportcentrum kent verscheidene zalen van verschillende grootte met voldoende tribuneruimte voor toekijkende ouders en begeleiders (een belangrijk detail). De Pathena organisatie blonk uit in de toepassing van digitale en internet technologie; een verademing vergeleken met andere toernooien waar niet zelden een werkende internetverbinding al een struikelblok is. Voeg daarbij het plezier en ogenschijnlijke gemak waarmee de medewerkers en vrijwilligers het geheel in goede banen leidden, en het is duidelijk dat een EK jeugdschaak op Pathena grond de allure zou krijgen die het verdient.

Toevallig werd in de dagen van het NK A,B,C bekend dat ‘een commissie van wijze Feyenoord mannen’ …

Lees verder op ‘schaakvaderverhalen’ …

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.