Er was een gevarieerd programma.

Theo Witkamp en de weduwe van Rob Hartoch boden het MEC op CD Het Repertoire van Rob Hartoch aan, waarin de openingstheoretische arbeid van Hartoch is vastgelegd.

Het repertoire van Rob Hartoch

Een tentoonstelling over Marcel Duchamp komt in mei naar Amsterdam en het NK in juli. De nieuwe toernooidirecteur Paul Rump (ex-bordenjongen!) vertelde erover en vergat bijna het NK Dames te vermelden. In het tweede gedeelte kreeg René Olthof de ruimte om de derde HMC Calder Cup aan te kondigen, een GM-tienkamp die eind juni in Den Bosch gehouden gaat worden. En op 28 juni komen nog vele rapidschaakactiviteiten voor local heroes en topspelers inclusief Anish Giri.

Sluitstuk was de bekendmaking door Mark van der Werf (andere leden van de jury zijn Hans Ree en Gert Ligterink) van de titels Schaker en Talent van het jaar 2013. Enkele genomineerden passeerden de revue, maar uiteindelijk gingen de titels naar Dimitri Reinderman vanwege zijn overwinnik op het NK 2013 en Jorden van Foreest voor zijn Europese titel onder 14 en bestendige vooruitgang.

Mooi citaat van onze nationale kampioen op de vraag of hij nog veel aan schaakstudie deed: ‘in ieder geval meer dan Loek van Wely’

De Euwe-borrel wordt twee keer per jaar gehouden op initiatief van het Max Euwe Centrum. Er waren zoals altijd weer flink wat prominenten uit de Nederlandse schaakwereld op af gekomen. Ik noem de grootmeesters Genna Sosonko, Paul van der Sterren en Karel van der Weide, vele vrijwilligers van het MEC, Yvette Seirawan en oud-bestuurslid KNSB Joop Piket. Journalisten van Dirk Jan ten Geuzendam (New In Chess) en Peter Doggers (chess.com) tot de nieuwe hoofdredacteur van Schaakmagazine Martin Voorn ontbraken evenmin.

En niet vergeten: op 28 juni is het jaarlijkse pleinfestival van het MEC, met Dimitri en Jorden!

Enige foto’s:

Interview met Dimitri

Interview door Eric Smaling, voorzitter MEC

Paul Rump toernooidirecteur NK 2014

Schaker van het jaar 2013

Talent van het jaar 2013

Uitreiking door Schaker van het jaar 2012 Ron Langeveld

Vele grootmeesters present

Alle foto’s zijn genomen door René Olthof

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.