Wederom Nederlands succes in seniorenschaak

Het 10e Open Hessische Seniorenkampioenschap in het prachtig gelegen sfeervolle plaatsje Bad Sooden-Allendorf is een ware zegetocht geworden voor de Leidenaar Ad van den Berg die ongeslagen met een score van 7½ uit 9 ruim 200 deelnemers achter zich liet.

Dit grootste seniorentoernooi van Duitsland verheugt zich elk jaar weer op een steeds groter aantal Nederlandse deelnemers waaronder Pim Ghijsen, Frans Arp, Jaap Vogel, Arend van Oosten,Henk Happel en nog 10 anderen. Onder de Nederlandse deelnemers is in de loop der jaren zo een hechte band ontstaan dat ook de partners graag meekomen. De legio mogelijkheden om naast het schaken in de middag te genieten van de natuur in dit gebied is juist voor begeleiders erg aantrekkelijk. Zeker het thermaal bad en de vele terrassen in het kleine centrum zijn aan te bevelen. Al jaren zorgt de toernooileiding voor een perfecte organisatie en dat blijkt dan ook uit de grote deelname.

Dubieus was of er de komende jaren voortzetting van dit toernooi zou plaatsvinden omdat de hoteleigenaars in de maanden april/mei andere plannen hadden, maar gelukkig leidden de vele protesten van alle deelnemers dat dit werd teruggedraaid. Bij de prijswinnaars behoorden o.a Arend van Oosten en Jaap Vogel die met een 3e, resp. 13e plaats zeer content kunnen zijn. Een volledige eindstand is te vinden op:www.hessischer-schachverband.de

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.