Het Open Kampioenschap van Utrecht

In het weekend van 30 mei t/m 1 juni is het Open Kampioenschap van Utrecht (OKU). Dit internationale schaaktoernooi trekt altijd zo’n 150 spelers, zowel beginners als buitenlandse grootmeesters. In drie groepen wordt gestreden om de prijzen, mogelijk gemaakt door de Landelijke Belangen Vereniging en diverse subsponsoren.

Op de deelnemerslijst (www.paulkeres.nl/oku) staan tot nu toe drie grootmeesters: Bogdan Lalic, Zhaoqin Peng en Yge Visser, die met een rentree bezig lijkt. Zij zullen stevige concurrentie krijgen van diverse jeugdtalenten en van de (sub)toppers die zich altijd in de laatste week aanmelden. Ook in de andere groepen is een mooi gevecht te verwachten, te meer omdat het kampioenschap van de SGS is geïntegreerd in het OKU.

Het OKU wordt net als vorig jaar gespeeld in de hal van korfbalvereniging OVVO, op de grens van Utrecht en Maarssen (Sportpark Daalseweide). Het is mogelijk om 1 of 2 byes op te nemen of, als een heel weekend teveel is, als invaller te fungeren. Neem hiervoor contact op met de organisatie via of 06 - 24 395 397 (Jan Jaap Janse). Komen kijken kan natuurlijk ook, net als het toernooi live volgen: er zullen 16 partijen live worden uitgezonden.

Hopelijk tot eind mei!

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.