Het Waalkadetoernooi met prachtig weer in een prachtige stad

Het traditionele Nijmeegse voorjaarstoernooi voor viertallen, het 13e Waalkadetoernooi is gewonnen door het team Nog ’n bier, asseblief! uit Leiden met Jan Sprenger, Jan-Willem de Jong, Edwin van Haastert en Arthur Pijpers. The rising and falling stars met maar liefst twee grootmeesters, Sipke Ernst en Ruud Janssen, en drie “rising stars” Jorden van Foreest, Lucas van Foreest en Dennis Arts, werd tweede. Het enige vrouwenteam, Ladies first!, startte als 4e en eindigde ook 4e.

Het is een gezellig teamtoernooi voor vrienden en schaakliefhebbers. Het viertal-toernooi wordt gespeeld op verschillende locaties/ terrassen van cafés in de historische binnenstad van Nijmegen, dikwijls met uitzicht op de Waal. De unieke opzet van het toernooi is door Jochem Aubel bedacht en is georganiseerd door de schaakvereniging SMB (Strijdt met Beleid).

Het toernooi startte in café Vivaldi.

Deze wedstrijd werd 2-2. Ladies first! bestond uit Zhaoqin Peng, Anne Haast, Bianca Mühren en Lisa Hortensius. Dit toernooi was ook een voorbereiding van het Nederlandse damesteam op de schaakolympiade die van 1 tot en met 14 augustus in Tromsø gehouden wordt. Helaas ontbraken Tea Lanchava en Lisa Schut hier in Nijmegen. Onze tegenstander: Er is een portemonnee gevonden op het terras bij Vivaldis!, was onder de leiding van IM Martijn Dambacher, die al zijn laatste GM norm heeft gehaald en binnenkort een GM wordt. Gefeliciteerd!.

Ladies first! overleefde deze wedstrijd niet. Nog ’n bier, asseblief! – Ladies first! 3.5-0.5

De prijsuitreiking bij de mooie Waal.

De winnaar: Nog ’n bier, asseblief! Van links, Jan-Willem de Jong, Arthur Pijpers, Jan Sprenger, Huub Jansen (voorzitter SMB), en Edwin van Haastert.

Deze foto verscheen afgelopen maandag op de voorpagina van de krant de Gelderlander. (Met dank aan Huub Jansen, schaakvereniging SMB )

1 Comment

  1. Avatar
    fdrummen mei 27, 2014

    Leuke sfeertekening en 4e worden in de sterke A/poule is m.i een goede prestatie.

    De toernooi uitslag van de diverse poules A,B en C alsmede de nodige foto´s zijn terug te vinden op de site vsn SMB,te weten www.smb.nl

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.