Tiviakov pakt titel NK Rapid

Sergei Tiviakov heeft afgelopen zaterdag de titel voor zich opgeëist in het Open NK Rapid in ’t Harde. Met twintig titelhouders en de nodige jeugdtalenten aan de start, was het toernooi ook dit jaar weer ijzersterk bezet. Grootmeester Guliyev sprak zelfs van het sterkst bezette rapidtoernooi van Nederland. Tiviakov, die in de vierde ronde opvallend genoeg verloor van IM Kabatianski, scoorde net als GM Guliyev en diezelfde Kabatianski 5,5 uit 7. Tiviakov eindigde echter als eerste op basis van weerstandspunten. Opvallend was verder de score van Thomas Beerdsen die zijn opgaande lijn van het afgelopen jaar lijkt voort te zetten. Hij verschalkte twee grootmeesters en scoorde een TPR van 2457. Misschien nog wel minstens zo opmerkelijk was de prestatie van de dertienjarige Lucas van Foreest. Hij versloeg IM Sander van Eijk en hield GM Daniel Friedman (ELO 2627) op remise.

Voor uitslagen kijk op www.caissa-elburg.nl

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.