8e BPB Limburg Open – 2e ronde: Koelmans en Van den Berg winnen

De kop is eraf voor het Pinkstertoernooi in Maastricht en hier en daar zijn wegblijvers vervangen voor nieuwe aanmelders, zodat de toernooi-machine optimaal door kan draaien.

In groep A komt Rob van Helvoort tot een remise in zijn partij tegen Dominik Rose. Met verwisseling van zetten komen ze via een gesloten siciliaan in een caro-kann terecht, waarbij Rob licht voordeel weet te creëeren en dit voordeel gedurende de gehele partij weet te behouden. In een toreneindspel met voor beide partijen een houdbare pionnenketen strandt dit in remise. Marijn den Hartog en Michaël van Liempt weten de aanpak van hun opponenten niet te weerleggen en moeten berusten in een verliespartij.

Jan Willem Koelmans revancheert zich van zijn remise op vrijdagavond en scoort het volle punt op zaterdagmiddag. Promotie-voorzitter Jaap van den Berg scoort een zelfde resultaat tegen Erwin Kalle en zit weer op vijftig procent. Ed Eveleens verliest van Pieter Broekhuizen.

René Weerts opent zijn toernooi met een verliespartij tegen Sang Nguyen en mag het vanavond opnemen tegen Monica Reichardt die vorige week in Utrecht een degelijk toernooi draaide.

Uitslagen, stand, indeling en spelersinformatie op hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.