06-06-2014, een bijzondere dag

Just married!

Het sterkste schaakpaar van Hollands bloed, WGM Bianca Mühren en IM Jan-Willem de Jong trouwden op 06-06 2014 in Delft. Het echtpaar leerde elkaar ruim tien jaar geleden kennen via, uiteraard, het schaken en ze wonen sinds een paar jaar samen. Bianca werkt bij accountantskantoor PWC in Rotterdam en Jan-Willem werkt in Delft.

Er waren veel schaakvrienden naar de receptie van de bruiloft in hotel Savina in Rijswijk gekomen om het bruidspaar te feliciteren. Zie hieronder de foto’s.

Het Nederlandse damesteam gaat met de kersverse bruid naar de Olympiade in Noorwegen. Van links, Anne Haast, Zhaoqin Peng, Bianca Mühren en Tea Lanchava.

Bianca beloofde ook dat zij zich na de trouwdag zou gaan concentreren op de voorbereiding op de schaakolympiade die van 1 tot en met 14 augustus in Tromsø wordt gehouden.

Directeur Tata Steel Chess, Jeroen van den Berg, feliciteert Bianca, namens het hele organisatieteam van het toernooi met o.a. Tom Bottema en Cora van der Zanden. Bianca zit al jaren in de organisatie en doet het goed.

Peng en André Hendriks waren er ook.

Enkele teamgenoten van Bianca uit Stukkenjagers en GM John van der Wiel (rechts).

IM Thomas Willemze, GM Jan Smeets en hun vriendinnen.

Jan Smeets en zijn vriendin, de Roemeense Smaranda Padurariu, die voor Nederland kiest en deelneemt aan het NK 2014 in Amsterdam in juli.

IM Eelke Wiersma en IM Edwin van Haastert uit LSG.

Sponsor en organisator van het HMC Schaaktoernooi, René Olthof (tweede van links) is er ook bij.

Twee BDO collega’s, Stephan van Vliet, ceremoniemeester van de bruiloft en André Hendriks, hoofdsponsor van het BDO schaaktoernooi.

Nogmaals, van harte gefeliciteerd!

Simultaan Peng in het torentje van En Passant

Na de receptie van de bruiloft van Bianca en Jan-Willem ging Peng gelijk door naar Bunschoten voor een schaaksimultaan tegen 21 spelers. Het was een gezellige avond met een eindstand van 17-4, 81%, in het voordeel van Peng.

De eerste keer dat Peng een simultaan geeft bij En Passant.

Teamcaptain van En Passant 1, Guido de Romph (voorgrond), heeft talent voor regelen en organiseren. Zonder zijn bijdrage had En Passant niet de kampioen van de KNSB competitie kunnen zijn. Maar Peng was deze avond toch niet aardig tegen hem en gaf hem geen kans op het bord.

Judit Polgar inspireert En Passant en ons allemaal.

Peng aan het denken.

De “degelijkste schilder van Nederland”, Lammert Kok (voorgrond), verdedigde goed en maakte remise. Hij heeft ook En Passant gesponsord.

Pa Vedder neemt even rust na het werk aan/achter de bar van En Passant.

Zwart aan zet.

Bas de Reus, zoon van de gewaardeerde voorzitter van En Passant, haalde de enige overwinning deze avond. Hij had al twintig jaar geen stuk meer aangeraakt, maar won opmerkelijk genoeg toch van Peng.

Hier is nog een leuk fragment uit een andere partij.

1.Txc6! Txc6 2. Dd7

De zwarte toren gaat verloren, want na 2…De4, wordt zwart mat gezet: 3.Dxf7. Zwart gaf het op.

Een leuke dag, dus!

(Foto’s van de simultaan zijn gemaakt door Richard Vedder.)

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.