6e Johan van Mil-toernooi: Van den Doel wint sterk bezet toernooi. Miedema NBSB-kampioen.

Zondag 15 juni vormde Activiteitencentrum Burghplan in Eindhoven het decor waar gedurende negentien ronden het Johan van Mil-toernooi gestreden werd. Daarnaast werd deze editie gecombineerd met het Open NBSB-snelschaakkampioenschap.

Vanuit de Haagse Schaakbond is Paul Koks naar het clublokaal van de Eindhovense Schaakvereniging afgereisd, waar 54 deelnemers op afgekomen waren. Onder hen waren er 26 deelnemers met een rating van 2000 of hoger en 31 schakers en schaaksters gingen strijden om het NBSB-kampioenschap, waarbij de titelverdediger uiteindelijk zal zegevieren. De overal-toernooi-zege ging naar GM Erik van den Doel, die de negentien ronden ongeslagen doorstond en met vijf remises met 16½ punten een vol punt voor drievoudig winnaar Andrey Orlov eindigde.

Informatie en verslaggeving op hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.