Inschrijving NK Bedrijvenschaak 2014 geopend!

Op zaterdag 4 oktober 2014 vindt bij het Europees Octrooibureau, Patentlaan 2 in Rijswijk het NK Bedrijvenschaak plaats. Dit is een zeer gezellig 7-rondig rapidtoernooi voor bedrijfsviertallen. Deelname is gratis, lunch en borrel zijn inbegrepen.

Zou het team van NewsAboutChess.com erin slagen zijn titel te verdedigen?

Officiële website | Aanmeldingsformulier | Evenement volgen op Facebook

4 Comments

 1. Avatar
  Tomas juli 03, 2014

  Ik ben erg benieuwd hoe het deelnemersveld er dit jaar uit zal zien. De editie van vorig jaar was wat mij betreft nogal een teleurstelling door de deelname van NewsAboutChess. Het is toch een beetje alsof je een NK bedrijfsvoetbal organiseert en het ‘bedrijf’ Feyenoord zich inschrijft!

 2. Avatar
  Lucas juli 03, 2014

  Ik heb hier altijd al eens aan mee willen doen. Helaas echter ben ik in het bedrijf waar ik werk de enige die schaakt. Dat was ook het geval bij mijn vorige werkgevers.

 3. Avatar
  Tomas juli 03, 2014

  @Lucas, dat bedoel ik met mijn eerste opmerking. Bij een doorsnee bedrijf is de vraag of je kunt schaken natuurlijk ook geen onderdeel van de sollicitatieprocedure. Dat ligt bij een bedrijf dat zich met schaken bezighoudt anders.

  Het lijkt me als ik even de site bekijk overigens makkelijk om dit te omzeilen. Ik zie daar alleen maar dit staan:

  Dit is een zeer gezellig 7‒rondig rapidtoernooi voor teams van vier (oud‒) werknemers van bedrijven en organisaties met een vestiging in Nederland.

  Dus begin jij morgen een eigen bedrijf vanuit huis, neem je 3 clubgenoten in dienst en ontsla je die dezelfde dag nog. Voila! 3 oud-werknemers waarmee je in één team kunt spelen.

  Alleen nog even goed regelen dat ze geen gouden handdruk van je willen!

 4. Avatar
  Lucas juli 04, 2014

  @Tomas, ik denk dat je het niet zo zwaar moet opvatten. De formulering voor deelname, die jij noemde en ik nog niet kende, biedt blijkbaar heel veel ruimte om teams samen te stellen.

  Ik herinner me nu dat ik ca. 30 jaar geleden, toen ik nog geen 20 jaar oud was, als pompbediende werkte. Daarmee ben ik feitelijk oud-werknemer van Shell. Dus ik kan toch meedoen, als ik zou willen.

  Ook heb ik wel eens wat freelance diensten verricht voor een schaakvriend met een eigen bedrijf. Dat is dus ook een mogelijkheid voor mij. Enfin, ik ga dat eens verder uitzoeken.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.