Leiden Chess 2014 – 1e ronde: achtste editie Leiden Chess Tournament begonnen

In Leiden is de eerste ronde van de achtste editie van een inmiddels klassieker onder de schaaktoernooien gespeeld, waarbij Denksportcentrum Leiden met 160 deelnemers gevuld is. Waarvan 38 vanuit de regio van de Haagse Schaakbond.

Twaalf van hen spelen in de A-groep, waarbij de prestaties van Stijn Gieben, Kees van der Meer en Twan van der Togt opvallend waren. Zij speelden tegen een tegenstander in de categorie 2300-plus en stelden een onneembare vesting op. Voor Twan en Kees leverde dit een remise op, terwijl Stijn Gieben zelfs wist te winnen.

In de B-groep komen 26 schakers en schaaksters vanuit de Haagse Schaakbond uit. In de eerste ronde waren er vier streekderby’s te bekennen, waarbij AndrĂ© Wagner en Henk Bouma erin slaagden hun hoger gerate tegenstanders op remise te houden. Noud van der Togt is oneven in de eerste ronde, maar gaat dit voorlopig ongetwijfeld gecompenseerd krijgen in prima tegenstanders.

Informatie op hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.