Leiden Chess 2014 – 5e ronde: nieuwe koploper groep A

Met de rustdag in het vooruitzicht heeft de Indiër IM Arghyadip Das een einde gemaakt aan de zegereeks van de Tsjech IM Lukas Cernousek en daardoor meteen de leiding overgenomen. Een zevental schakers volgt hem met vier punten op een half puntje.

Marijn den Hartog zit in een prima schaakritme en houdt FM Stefan Lupor op remise. Stijn Gieben weerlegt de aanpak met wit van de Litouwse WIM Salomeja Zaksaite en Vincent Oudewaal, Twan van der Togt, Jerrel Thakoerdin en Martine Middelveld boeken eveneens zeer nuttige overwinningen. Met de remise van Kees van der Meer erbij komen de leden uit de Haagse Schaakbond deze vijfde ronde zonder streekderby’s tot een score van 64%. De partijen van GM John van der Wiel en Arthur Pijpers zijn via de uitslagentabel weer te bereiken.

De leider in groep B beperkt de averij tot remise tegen Jelle Bulthuis, waardoor in groep B Bert van Brussel nu samen met Michaël Bekker op 4½ punten staat. Een vijftal concurrenten staat op vier punten.

Er zijn drie streekderby’s gespeeld, waarvan er één zich weer op de hoogste borden afspeelde. Waarbij Thomas de Ruiter de zwarte stelling van Alexander Munninghoff wist te verschalken. Kanako Kinoshita doorbreekt de hegemonie van de witte formatie tijdens de derby’s door Monique Keuzenkamp te verslaan. Theo van Orsouw herstelt zich na twee mindere ronden en verslaat Oegstgeestenaar Ed Noordijk.

Maaike Maaijveld heeft ook van de vijfde ronde weer foto’s toegevoegd aan haar foto-album. René Weerts doet weer verslag, evenals Thomas de Ruiter van sg Rijswijk en er is een link toegevoegd naar ingevoerde partijen van leden van sg Discendo Discimus.

Uitslagen, indeling en scoretabellen op hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.