46e Open NK Dieren – 5e dag: WFM Kazarian, Montsma en Ter Veen winnen

Het negenrondige toernooi zit alweer aan de vierde ronde als de ratinghoogsten zich in de Open NK-groep zich doen gelden.

Paarden zijn prachtige beesten. Maar soms kunnen ze veld d4 in beslag nemen, zo heeft Arthur Pijpers dat in zijn partij tegen Thomas Beerdsen mogen ondervinden. Het draaide er daarbij vanaf 9…Pd4 om het paard weg te jagen en de schade zo beperkt mogelijk te houden. Die bleef beperkt tot het verlies van een witte pion, maar dat was voor de zwarte formatie voldoende om naar een gewonnen eindspel af te wikkelen.

WFM Anna-Maja Kazarian speelt het Frans in haar partij tegen IM Migchiel de Jong. Na 21 zetten blijkt dat haar stukken beter opgesteld staan dan die van de witte formatie. Het levert haar de derde achtereenvolgende overwinning op, waarna ze het zaterdag in de vijfde ronde mag opnemen tegen de winnaar van de 8e editie van het Leiden Chess Tournament. Een partij die te volgen zal zijn via een van de Live-borden.

Michaël van Liempt boekt zijn eerste overwinning en doet verslag; Marijn den Hartog behoudt zijn ongeslagen status in zijn partij tegen Max Warmerdam.

In Reservegroep A wint Foppe-Jan Montsma zijn partij en eindigt de tweede streekderby in dit toernooi onbeslist. Thomas de Ruiter schrijft daarover verderop in dit verslag. Theo van der Pol doet in Reservegroep B meteen afstand van de sleutel van het hek en is van de hatelijke nul af. Verder komt alleen Danny Lindhout in deze groep ook tot scoren.

Rens ter Veen gaat na zijn vierde overwinning alleen aan de leiding en weet drie volgers op een half puntje die nog garant gaan staan voor spectaculaire partijen. Mutlu Arpaci sluit zijn toernooi af met een overwinning.

Link naar nieuw dagverslag van Peter Boel is toegevoegd. Ook is er een verslag van het doorgeefschaak te vinden.

Informatie op hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.