Nederlands damesteam vs. Mannen

Deze keer gaat het niet over de discussie over beter kunnen multitasken of beter kunnen autorijden. Afgelopen zaterdag werd de strijd tussen vrouwen en mannen namelijk gestreden op het schaakbord!

Als damesteam proberen wij de lezers op de hoogte te houden van alle voorbereidingen voor de Olympiade en deze keer was de laatste keer dat we bij elkaar kwamen. Gelukkig waren we helemaal compleet en konden we ook echt als team oefenen, aangezien vijf mannen bereid waren gevonden om het tegen ons op te nemen. Het team waar we tegen speelden bestond uit Jan-Willem de Jong, Edwin van Haastert, Rudy van Wessel, Stefan Kuipers en Mark Haast. Op papier zijn ze met een ratinggemiddelde van 2401 een stukje sterker dan de dames, maar wij vinden zo’n uitdaging natuurlijk wel leuk! Laten we eens kijken hoe dat verlopen is…

Tijdens alle voorbereidingen hebben we al meerdere plaatsen binnen Nederland gezien en deze keer stond Delfgauw op het programma en dan kom je terecht in huize De Jong-Muhren. Daar was alles helemaal tip top geregeld en we begonnen dan ook rond de middag met lekkere broodjes. Vervolgens kon de eerste match beginnen en wat meteen opviel was de stilte die er heerste wanneer iedereen fanatiek achter het bord aan het bedenken was welke zet moest volgen. Bijna alle partijen waren lang bezig en dat gaf wel aan dat het een gewaagde strijd zou worden waarbij veel gevochten moest worden voor een punt. Gelukkig was er tussen de partijen (15’+10") door genoeg tijd om nog eens rustig te kijken hoe de stelling gespeeld had moeten worden en om te bekijken waar alle belangrijke beslissingen in de partij lagen, zodat er weer wat extra schaakbagage meegenomen kan worden richting Noorwegen. Terwijl de temperatuur buiten rustig verder opliep, werd het binnen erg spannend met een tussenstand van 7,5-7,5 na drie ronden. Na de laatste twee ronden was de gelijke stand nog niet verbroken en dat leverde uiteindelijk een door beide teams zwaar bevochten 12,5-12,5 op waarbij slechts één partij remise werd!

En hoewel deze match opgezet was als laatste training voor het damesteam, waren er ook nog prijzen te verdienen. De mannen hadden wat meer matchpunten bij elkaar verzameld en kregen dan ook allemaal een prijs overhandigd die mogelijk is gemaakt door Schaaksite.nl, waarvoor ontzettend veel dank! De prijs voor degene met de meeste punten viel aan de kant van de vrouwen. Anne was niet te stoppen en wist al haar partijen te winnen! Zij werd op de voet gevolgd door Bianca, die de dag met een score van 4 uit 5 af wist te sluiten.

Daarmee was deze mooie dag nog niet eens afgelopen, aangezien de gastheer en gastvrouw nog een uitstekende barbecue voor iedereen hadden geregeld! Onder het genot van lekker eten en drinken kon nog eens nagepraat worden over de match en werden de laatste dingen voor de Olympiade besproken. Alles bij elkaar was het een ontzettend geslaagde dag, waarvoor we huize De Jong-Muhren, alle spelers en schaaksite heel erg willen bedanken!

Het damesteam heeft er zin in en gaat met goed vertrouwen richting Tromsø!!

Hieronder een paar foto’s van deze leuke dag

Lisa Schut , Tea Lanchava, Zhaoqin Peng, Bianca Muhren en Anne Haast . Het Nederlandse damesteam is klaar voor de schaakolympiade , die van 1 tot en met 14 augustus in Tromsø gehouden wordt.

De spelers krijgen een lunch vóór de training.

De match begint. 4 partijen worden gespeeld in het huis en…

…een in de tuin.

De wedstrijden zijn begonnen in een gezellige sfeer.

Anne Haast en Stefan Kuipers, het nieuwste schaakpaar, tegenover elkaar.

Peng

De mannen (Jan-Willem de Jong, Mark Haast, Rudy van Wessel, Stefan Kuipers en Edwin van Haastert) krijgen prijzengeld aangeboden door Kees Schrijvers (Adviesbureau Schrijvers ).

Anne Haast (rechts) is in topvorm. Zij krijgt het Yearbook van New in Chess voor haar score van 5 uit 5!

Na de wedstrijden, genieten we van de BBQ.

De koks, Marco (partner Tea) en Jan-Willem

De familie Van Haastert en Van Wessel zijn ook aanwezig

Met dank aan gastheer Jan-Willem de Jong en gastvrouw Bianca Muhren-de Jong (sinds 06-06-2014).

3 Comments

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.