Max Warmerdam wint de kraker van Zyon Kollen

Traditioneel is donderdag de dag van het voetbaltoernooi. Ook dit jaar wordt dit toernooi weer georganiseerd in samenwerking met de Bornsche Voetbal Vereniging BVV. Ook dit jaar deden weer meer dan 100 kinderen mee. Het belooft weer een fanatieke strijd te worden.

Natuurlijk werd er in de ochtend ook nog geschaakt. In de A-groep stond de kraker tussen Max Warmerdam en Zyon Kollen op het programma. Zij zijn de hoogstgeplaatste spelers in de groep en daarnaast is Zyon verdedigend kampioen. De partij werd gewonnen door Max. Hij heeft nu een kleine voorsprong op Thomas Mollema. Annelies Cuvelier (Belgiƫ) heeft de beste papieren om de strijd bij de meisjes te gaan winnen. Zij heeft een punt voorsprong op Xadya van Bruxvoort

In de B-groep blijft het erg spannend. Bas de Feijter en Geert van Hoorn staan hier bovenaan, op de voet gevolgd door Eelke de Boer, Siem van Dael en Rolf Corstjens. Ook bij de meisjes is nog niets beslist. Hier staan Lisanne Waardenburg en Dewi Vermeulen bovenaan.

De C-groep wordt aangevoerd door Xander Pauwels uit Belgiƫ. Hij heeft al zijn partijen gewonnen. Er zijn drie belagers met een punt achterstand. Dit zijn Bart Dubbeldam, Derk Kouwenhoven en Iris Schelleman. Iris is daarmee automatisch het beste meisje.

Mick van Randtwijk voert de D-groep aan. Hij heeft een half puntje voorsprong op Jonas Hilwerda, Dries Wedda en Rembrandt Bruil. Bij de meisjes staat Eva van Harten bovenaan. Ook zij heeft de kleinst mogelijke voorsprong op maar liefst vier achtervolgsters.

Vandaag is ook het tweede toernooi voor de jongste deelnemers begonnen. In de leeftijd tot en met 10 jaar strijden 64 deelnemers om de titel. Zij spelen zeven rondes verdeeld over drie dagen. In de eerste ronde viel het op dat Nina en Sven de Putter het allebei erg goed deden. Nina speelde gelijk tegen de kersverse kampioen Lucas Nguyen en Sven wist zijn partij te winnen van Victor Decruyenaere.

Morgen belooft het weer een spannende dag te worden, waarin mogelijk al de eerste kampioenen bekend zijn.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.